Кмин 20 г

Кмин 20 г
Артикул:
Кмин 20 г
Ціна 0.00
Кількість:  
   - АБО -   

Кмин - дворічна трав'яниста рослина, що відноситься до сімейства селерових. Насіння його в більшій мірі використовують як прянощі. Кмин володіє сильним пряним і навіть гострим смаком, приємним запахом.

ХІМІЧНИЙ СКЛАД. ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ.

Плоди кмину містять 3 - 7% ефірної олії, до складу якого входять карвон і лімонен, 10-20% жирної олії, білки, смолисті речовини, цукор, інші речовини.
Кмин сприятливо діє на шлунок, поліпшуючи травлення, підсилюючи його перистальтику, знімаючи спазми і неприємні відчуття, має жовчогінні властивості; сприяє утворенню молока у годуючих матерів.
Дія його сприятливо при головних болях, болях у легенях і бронхах при кашлі. Відварами, з кмину очищують шкірні висипання.
Додавання його в жирну їжу приносить двояку користь: присмачує її, поліпшує смак та сприяє швидкому перетравлюванню.

СМАКОВІ ЯКОСТІ. ЗАСТОСУВАННЯ.

В якості приправи використовують насіння кмину. Його вживають у цілому та меленому вигляді.

Здавна кмин отримав репутацію пекарської прянощі. Його додають в тісто в домашній випічці (пироги, торти, булочки). Важко уявити собі смак чорного хліба без кмину. Кмином заправляють салати, паштети, сири, ковбаси, соуси. Незвичайно поєднується з овочевими стравами (червоний буряк, капуста, морква). Додають в сир, масло.
Сушеним кмином ароматизують рибу, жирні м'ясні страви з баранини, свинини. Кмином присмачують супи-креми, борщі, страви з птиці (гуска, качка).

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано            Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: