Чабер 8 г

Чабер 8 г
Артикул:
Чабер 8 г
Ціна 0.00
Кількість:  
   - АБО -   


Чабер — пряно – ароматична рослина. В рукописах Вергілія знаходять рекомендації по вживанню його в їжу для її ароматизації. Із країн Середземномор’я він потрапив в Центральну Європу в 9 столітті. В наш час культивується в багатьох країнах Європи, в США, Росії.

Хімічний склад. Лікувальні властивості.

Чабер садовий містить ефірну олію, яка вміщує в себе карвакрол, пцімол. Завдяки своїм властивостям чабер садовий використовується як лікувальний засіб при шлунково-кишкових захворюваннях. Відвари його знімають болі і спазми в шлунку і кишечнику, служать жовчогінною речовиною, корисні при діабеті. Рекомендують при захворюваннях нирок, печінки. Відомі його противогельмінтні властивості.

Смакові якості. Застосування.

Чабер садовий використовують в якості прянощів у свіжому та сушеному вигляді.

Свіжу зелень кладуть в салати, супи, використовують при засолці томатів, огірків, грибів і т.д. Сушений чабер має ще більш сильний аромат (цим він нагадує класичні прянощі). Використовувати чабер потрібно обережно, так щоб його сильний гіркувато-пряний смак не домінував над всім іншим. Особливою популярністю чабер користується при приготуванні страв із зеленої та білої квасолі. Використовується також для приготування грибів (за виключенням шампіньйонів), м’ясних і картопляних салатів, вареної та смаженої риби, рибних супів, біфштексів й котлет, рагу із м’яса,  маринованих овочів, цвітної і квашеної капусти, страв з сиру, грінок та солоного печива.  Добре поєднується з стравами із телятини, птиці, овочів (особливо капусти). Його використовують при підготовці маринадних заливок.

Здавна  чабер використовується при випіканні печива. Входить до складу приправ. Ним ароматизують оселедці.

 

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано            Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: