Естрагон (тархун) 4 г

Естрагон (тархун) 4 г
Артикул:
Естрагон (тархун) 4 г
Ціна 0.00
Кількість:  
   - АБО -   

Естрагон - багаторічна трав'яниста рослина, сімейства Айстрові. Батьківщина естрагону - азіатська частина колишнього Радянського Союзу, особливо пойми сибірських річок.

У XIII столітті іспанський араб лікар і ботанік Ібн Байтер згадує цю рослину у своїх роботах, відзначає її переваги як лікарського засобу, а також говорить про використання соку естрагону в напоях.

Має інші назви: тархун, драгунів-трава, полин естрагонна

Хімічний склад. Лікувальні властивості.


Цінність цій рослині надає велика кількість ефірного масла, що міститься в листі, аскорбінова кислота, каротин, кумарин. У народній медицині естрагон застосовують як протицинговий, сечогінний і загальнозміцнюючий засіб при авітамінозах, а також для збудження апетиту і поліпшення травлення. У естрагоні містяться вітаміни А, В1, В2, С, а також мінеральні речовини: калій, магній, залізо і фосфор, дубильні речовини, гіркоти і смоли. Естрагон використовують як загальнозміцнювальний засіб, він заспокоює нервову систему. Використовується в дієтичному харчуванні у безсольових дієтах.

Смакові якості. Застосування.

Ця рослина позбавлене гіркоти і має сильний пряний аромат, і гострий, пряний і пікантний смак.

У кухнях багатьох народів світу цю рослину використовують при приготуванні других страв з яловичини, баранини, свинини, субпродуктів. Молоду зелень кладуть в окрошки, овочеві супи, бульйони.

Листя естрагону використовують при засолюванні огірків, помідорів, виготовленні маринадів, при квашенні капусти, замочуванні яблук, груш. З естрагоном можна солити гриби. Його додають як пряність до птиці, яєць, світлих соусів, будь-яких страв з м'яса, а також до всіх видів салатів. Рослину в сушеному вигляді можна використовувати для багатьох страв, причому додавати її слід в самому кінці варіння, щоб не втратити смакових якостей рослини.

З листя естрагону готують ароматичності-пряний оцет, що застосовується для заправки солоної риби. Його можна використовувати і для приготування зеленого масла. На естрагоні нерідко настоюють алкогольні напої. Пучок гілок естрагону - зелених чи висушених, покладений в пляшку з горілкою на кілька тижнів, надає горілці особливого смаку й аромату. З рослини готують освіжаючий напій «Тархун», застосовують для ароматизації вин і лікерів.

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано            Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: