Лимонна кислота (харчова) 25 г

Лимонна кислота (харчова) 25 г
Артикул:
Лимонная кислота (пищевая) 25 г
Ціна 0.00
Кількість:  
   - АБО -   
Лимонна кислота - кристалічна речовина білого кольору, температура плавлення 153 ° C, добре розчинна у воді, розчинна в етанолі, малорозчинна в діетіловому ефірі. Слабка триосновна кислота, має штучне походження і дуже низький рівень небезпеки (не надає значного негативного впливу на здоров'я).

Молекулярна формула - C6H8O7. Ефіри й солі лимонної кислоти носять назву цитратів.

Лимонна кислота і цитрати застосовуються для регулювання кислотності, посилення смаку, а також в якості консерванту. Особливо широко лимонна кислота використовується при виробництві напоїв. Також застосовується при виробництві желе, карамелі і в хлібобулочній промисловості як харчова добавка Е330, в залежності від технологічної необхідності. Входить до складу деяких косметичних засобів.
Відсутність запаху робить її незамінним компонентом в тих стравах, котрі треба підкислити і не зіпсувати їх запах оцтом.

Лимонну кислоту додають в киселі, компоти, напої, узвари, а також в борщі, вироби із риби. Без «лимонки» не обійтись при приготуванні багатьох видів соусів, особливо грибних.

В пекарському ремеслі лимонна кислота впливає не тільки на підйом тіста, але і на його еластичність.

Спецію зберігають в герметичній тарі, так як  вона гігроскопічна.

 

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано            Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: