Дріжджі – цінний дієтичний продукт. Призначення дріжджів в кулінарії в першу чергу пов’язане з хлібопеченням, а також з їх властивістю викликати бродіння при приготуванні великої кількості напоїв (пиво, квас і т.п.).
В кулінарії в основному використовуються дріжджі промислового виробництва, так як в домашніх умовах отримати їх досить складно, а в продажу вони завжди присутні.
Це поживний продукт, який містить білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі (калій, фосфор, магній) і біологічно активні мікроелементи, вітаміни В1, В2, РР, фолієву і парамінобензойну кислоти.
Так що, готуючи продукти на дріжджах, ми одночасно збагачуємо їх (продукти) корисними речовинами. Дріжджі можна споживати як загально зміцнюючий засіб безпосередньо з водою.
Дріжджі – чудовий продукт, тому їх висушують і зберігають тривалий період.