Кріп сушений 6 г

Кріп сушений 6 г
Артикул:
Укроп сушеный 6 г
Ціна 0.00
Кількість:  
   - АБО -   

Кріп —  однорічна трав’яниста рослина з дуже сильним ароматом. В їжу споживають молоде листя, додають майже у всі страви. Батьківщина кропу – Персія і Східна Індія. В дикому вигляді кріп пахучий росте  в Північній Африці, Малій Азії, Ірані, Індії. Культивується в Середній і Атлантичній Європі, на Балканах майже на всій Європейській частині СНД.

Має інші назви: шюют, саміт, кама, тілль, копер, цап, шівіт, укроп.

Хімічний склад. Лікувальні властивості.

Кріп відомий з давнини, як один з найкращих ароматичних рослин. В кропі містяться ефірні масла, білки, каротин, вітаміни С,В,В1,Р,РР, а також солі калію, кальцію, заліза, фосфору. В плодах містяться ефірна олія, жирні масла, білки, амінові кислоти і ін. Кріп використовують при лікуванні багатьох захворювань: діабету, ожиріння, відкладення солей. Володіє заспокійливим ефектом при стенокардії, неврозах, спазмах мускулатури черевної порожнини. Його відвари сприятливо впливають на утворення молока у годуючих матерів. Настій із листя і стебел використовують при гіпертонічній хворобі і як сечогінний засіб, як ранозагоюючий засіб – при алергічному зуді шкіри. Предки спалювали насіння кропу і  отриманим попелом загоювали рани.

Смакові якості. Застосування.

Кріп - широко відома пряно-ароматична рослина, у якої в першу чергу використовуються листочки. Їх додають у салати, супи, соуси, підливки, рибні і м’ясні, овочеві і грибні страви. Для консервування беруть кріп суцвіттями. Гілочкою кропу в період цвітіння ароматизують оцет. Зелень висушують для поєднання з іншими травами з ціллю отримання пряних сумішей. 

 Зелений кріп при кип’ятінні втрачає свій аромат, тому його кладуть уже в готову страву: суп, тушковані овочі, рибні і м’ясні салати. Чудово поєднується з молочними супами і соусами. Він надає неповторний аромат молодій картоплі, вареній квасолі, пікантний смак сиру, омлету; покращує смак жареної картоплі, вареної капусти.

Насінням кропу ароматизують чай, оцет, маринади. (Особливо добре ним обробляти рибу). Кріп використовують для приготування укропного масла, яке застосовується в домашній кулінарії і кондитерському виробництві.

 

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано            Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: